Barnens Växjö

Barn är lika mycket invånare som vuxna, bara lite kortare, och vi tar de små medborgarnas intressen på stort allvar. Till exempel har vi anlagt en lekplats längs hela gågatan! Här finns också Leos lekland, ett stort och fräscht äventyrsbad och mängder av idrottsanläggningar. I stadsdelen Arenastaden håller vi på att skapa ett av Sveriges bästa idrottsområden för ishockey, friidrott, fotboll och innebandy!

Växjö är också en parkernas stad, åtminstone för barn: vi har nybyggda skateparken Fläkten, Araby park Arena och mitt i centrum, bland kaféer och restauranger, vår kombinerade (betong)skate- och parkourpark! En mötesplats som nästan aldrig är tom och med plats för både åkare och åskådare. I parken finns trappa, banks, manualpads, curbs och pyramid samt en klassisk bowl med poolcoping.

I Växjö satsar vi även på de lite större barnen och har i dagsläget sju fritidsgårdar som är öppna både dagtid, kvällstid, helger och lov. Här kan de lite större barnen kan hitta en trygg och stimulerande miljö med massor av aktiviteter.

Det var lite om barnens Växjö. Vill du läsa om våra skolor och förskolor kan du göra det här.