Det goda livet

En storstad i något mindre förpackning. Så brukar Växjö ibland beskrivas. Särskilt av de som hunnit uppleva staden både dag och kväll, helg och vardag. Vi har ett city där stora kedjor blandas med unika butiker, varav en hel del har ett utbud andra städer saknar. I centrum ligger Växjösjön, med ett populärt promenadstråk och mysiga uteserveringar omgivna av lummig grönska. Intill sjön finns vår stora simhall, där stora panoramafönster ger en salskänsla och en oöverträffad utsikt över sjön och naturen.

Om det skulle vara så att du bor i en större stad och undrar om Växjö håller måttet när det gäller mat och dryck kommer mysiga, unika Kafé de lux och restaurang Fine Dining att lugna dig. Och är inte det tillräckligt finns alltid PM & Vänner, med sin återkommande stjärna i Guide Michelin, och våra White Guide-restauranger Bistro, Gräddhyllan de luxe, Izakaya Moshi och Ett Kvarter.

När det gäller kultur och arrangemang har vi varje år en stor, nationell matmässa där över hundra lokala producenter bjuder ut sina produkter i ett tält som upptar hela Stortorget.
I Växjö finns Smålands Museum, nyligen utsett till Sveriges bästa museum, och Regionteatern Blekinge/Kronoberg. Här visas närmare 400 föreställningar varje år i en repertoaren som till stora delar är nyskriven och specialbeställd, men du kommer såklart även att kunna se klassiker.

En kvarts resa från centrum ligger Småland Airport, med både reguljärflyg och direkta charterflyg.